Detaliile pensiunii

Pensiunea Dacica - Hunedoara

  • cab_001
  • cab_002
  • cab_003
  • cab_004
  • cab_005

Nume pensiune : Pensiunea Dacica

Pensiune 60 lei persoana/noapte - Hunedoara
8 dormitoare8 bai Tipareste aceasta pagina

În Țara Dacilor, minunile poartă nume simple. Ziua, cetățile bătrâne dorm umbrite de fagi, iar noaptea, Ielele înnoadă vârfurile mestecenilor șoptind descântece străvechi. Aici, în locul binecuvântat în care apele a două pâraie se împletesc la margine de cetate, a luat naștere Pensiunea Dacica. O zi la Pensiunea noastră, la poalele cetății dacice Piatra Roșie, înseamnă să atingi istoria. Doar nopțile înstelate sunt rezervate basmelor.

Creată ca o extensie a Fundației Dacica, Pensiunea Dacica își propune să dezvolte turismul cultural în zonă, să promoveze patrimoniul cultural-istoric și etnografic din zona cetăților dacice cu ajutorul unei echipe de specialiști în istorie și arheologie, care va contribui la realizarea unor programe dedicate turiștilor.

Situată în perimetrul Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, în imediata vecinătate a Cetății dacice Piatra Roșie (monument UNESCO) și în proximitatea celorlalte cetăți și așezări dacice din Munții Orăștiei (Sarmisegetuza Regia, Costești-Cetățuie, Costeși-Blidaru, Fețele Albe), Pensiunea Dacica este locul minunat pentru o vacanță activă și educativă, dar și odihnitoare în același timp.

Turistul pasionat de istorie își va putea îmbogăți programul unui sejur în mijlocul naturii prin participarea la evenimentele noastre periodice:

– ghidaje gratuite la cetățile dacice din Munții Orăștiei (pentru grupuri de cel puțin 8 persoane, clienți ai pensiunii, cu programare prealabilă)
– mini-conferințe și prezentări pe teme de istorie, urmate de întrebări și dezbateri, susținute de specialiști, membri sau voluntari ai Fundației Dacica,în sala noastra de conferințe
– proiecții de filme documentare cu tematică istorică
– activități practice de arheologie experimentală, în special pentru copii și tineri

Ioana, bucătăreasa noastră, vă va pregăti meniuri tradiționale, iar periodic vom organiza sesiuni gastronomice speciale, cu bucate preparate după rețete străvechi. Pentru a le savura cu mai multă poftă, puteți face drumeții către obiectivele naturale din apropiere, iar după masă puteți alege o carte din biblioteca noastră și vă puteți relaxa într-un hamac în compania uneia dintre pisicile pensiunii.
SuperPensiuni

Ai vizitat acest loc ?

Localizarea pe harta a pensiunii

Agent Pensiunea Dacica – Marian Coman

  • Birou : 0757322422
  • Mobil : 0744687859

https://www.facebook.com/PensiuneaDacicaPiatraRosie Ai vizitat acest loc ?
Mai multe detalii

Contact

Loading...
 

Similar Properties