Detaliile pensiunii

Pensiunea Daiana - Suceava

 • 5695pensiunea_daiana6hotel
 • 7733pensiunea_daiana5hotel
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_02
 • pensiunea-daiana-frasin-zdb16aefvneb
 • 2939928 (2)
 • pensiunea-daiana-frasin-1
 • 300
 • poza-2374_dsc03981
 • 2939928
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_21
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_10
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_20
 • pensiunea-daiana-2_af4_11500763
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_03
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_02
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_21 (1)
 • pensiunea-daiana-frasin-35411
 • pensiunea-daiana-frasin-3
 • pensiunea-daiana-frasin-1
 • 126937c1a05b5a57a6d68340593afd7a
 • 2939928 (1)
 • 68d30a9594728bc39aa24be94b319d21
 • 2939928
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_44
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_22
 • pensiunea-daiana-2_bfe_11500763
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_20
 • pensiunea-daiana-2_64d_11500763
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_01
 • pensiunea_daiana_cazare_frasin_bucovina_07

Nume pensiune : Pensiunea Daiana

Pensiune 90 lei camera dubla / noapte - Frasin
10 dormitoare10 bai Tipareste aceasta pagina

Pensiunea Daiana

Bine aţi Venit la Pensiunea Daiana Frasin Bucovina
Asemenea fiinţelor umane, Bucovina, mândră floare a pământului românesc are farmecul şi personalitatea ei, chiar şi un parfum aparte, o savoare şi o discreţie care îşi etalează de la primul contact cu omul frumuseţea naturii, a culturii dar şi a credinţei.

Bucovina e locul în care eşti cel mai aproape de natură. Locul, în care domneşte o frumeseţe simplă, dumnezeiască. Aici privirea-ţi se pierde între picăturile de rouă din iarbă, între cerul de un albastru pur, între munţii şi pădurile întinse. Aici în inima Bucovinei miroase a soare, a ploaie, a fân abia cosit.

Bucovinenii sunt oameni harnici, destoinici şi foarte cumsecade. Îţi vorbesc pe un ton molcom, calm şi te privesc semeţ în ochi cu privirea lor, a multora, de un albastru celest.
Te ospătează cu bucate adevărate, făcute după reţete vechi de când lumea, dar mai bune decît orice altceva decât ai gustat până atunci. Tocinei aburinzi cu smântână proaspătă, bulz cu brânză de oaie, borş cu ştevie şi alte buruieni şi puţin rachiu natural să nu-ţi cadă greu. Toate sunt naturale, proaspete, produse în casă.

http://www.pensiuneadaiana.ro/
Pensiunea Daiana Bucovina – Obiective
Pensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Locatie
Frumusetea locurilor si diversitatea ofertelor turistice plaseaza Bucovina, zona turistica Vatra Dornei-Campulung Moldovenesc in special, in topul preferintelor si a aspiratiilor turistilor ce calca plini de profunda si vie admiratie meleagurile noastre, pentru a petrece un sejur sau un concediu de neuitat, in mijlocul unei naturi neatinse parca, cu oameni primitori, cu paduri in care mai salasluiesc inca ursul brun si rasul, pe pamantul Bucovinei, tara celor 1000 de manastiri.

Judetul Suceava se recomanda ca o zona turistica importanta a tarii. Pe langa marea atractivitate a peisajului montan, potentialul turistic al judetului se caracterizeaza prin varietatea, densitatea si valoarea monumentelor de cult si arhitectura, prin rezervatii naturale si zone etnografice deosebite, multe dintre ele, unicat pe plan mondial.
Muzeul „Arta Lemnului” – Campulung Moldovenesc
Prezena unui cadru natural deosebit, zona cu munti, cu susur de ape la orice pas, cu pajisti presarate de asezari temporare de vara, confera plaiurilor bucovinene o functie prioritar turistica, putându-se practica agroturismul.
Exista si un bogat fond de vanatoare adresat iubitorilor de aventuri cinegetice si pescarilor. De asemenea drumetiile montane sunt favorizate de existenta in zona a mai multor trasee din care amintim « Drumul tatarilor », traseele montane din masivul muntos Giumalau, Rarau, Vatra Dornei. Asadar, turismul de odihna si recreere intruneste aici toate conditiile pentru a fi practicat, tinand cont de efectele benefice ale climei si frumusetea peisajului din jur.

Muzeul Lemnului din Campulung Moldovenesc
TRASEE MONTANE-Pensiunea Daiana
Masivul muntos Rarau – Giumalau
Giumalau prezinta o vasta retea de trasee turistice marcate, retea ce permite traversarea zonei in toate directiile, precum si cunoasterea zonei, cu toate frumusetile peisajului montan si a obiectivelor turistice. In aceasta regiune se pot delimita trei puncte importante, de convergenta a traseelor marcate, puncte care dau posibilitatea turistilor sa-si aleaga cele mai bune variante de parcurgere a acestei zone montane.

1. Cel mai important punct este situat in preajma Motelului “Alpin” Rarau, unde se intalnesc
traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele care vin dinspre Bistrita, Muntii
Stanisoarei si Muntii Giumalau
2. Cel de-al doilea punct este plasat in saua Fundu Colbului, situata la nord-vest de Hotelul “Rarau”,
loc în care se intersecteaza traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele ce vin
dinspre Bistrita, Muntii Stanisoarei si Muntii Giumalau.
3. Al treilea punct se afla în Varful Giumalau, cel mai inalt din întreaga regiune, cu o larga
perspectiva, spre care converg traseele care vin pe culme dinspre Varful Rarau, dinspre Valea
Bistritei, ca si cele dinspre Valea Putnei.

TRASEE MONTANE-Pensiunea Daiana

Masivul muntos Calimani delimiteaza Bucovina la sud de judetul Harghita.
Dinspre Campulung Moldovenesc, accesul se face pe DN 17, pana in municipiul Vatra Dornei, de aici putandu-se ajunge prin comunele Sarul Dornei si Neagra Sarului, atat cu autoturisme cat si pe trasee turistice marcate.

Varful Pietrosul (2102 m) si statia meteorologica, de unde se poate savura vizual o panorama peisagistica deosebita a Podisului Transilvaniei. In iernile senine de aici se vede clar Varful Moldoveanu din Muntii Fagaras.
CHEILE “ MOARA DRACULUI ” Rezervatie geologica de 10 ha;
ZONA CARSTICA A RARAULUI Care este importanta atât prin obiectivul principal “Pietrele Doamnei”, cat si prin alte obiective mai putin cunoscute, cum sunt dolinele de sub varful Rarau si de pe Todirescu, Pestera Liliecilor, sectoarele de chei de pe Valea Caselor (Moara Dracului) si de pe Izvorul Alb (Piatra Buhei), abrupturile de prabusire din zona Popchilor Raraului.

COLECTIA ETNOGRAFICA “ION TUGUI ” care cuprinde peste 4500 de linguri de lemn, sute de stergare, covoare, piese de ceramica, monede antice, medievale si moderne. Este situata pe str. Gh. Popovici nr. 1, Campulung Moldovenesc.
Muzeul Lingurilor din Campulung Moldovenesc

TRASEE MONTANE-Pensiunea Daiana

REZERVATIA PIETRELE DOAMNEI – 568 ha;
REZERVATIA FORESTIERA CODRUL SLATIOARA – Cuprinde cea mai veche padure de rasinoase în amestec cu fag din tara;
MANASTIRI
MANASTIREA VORONETPensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Voronet
Este un monument istoric si de arhitectura, cea mai reusita opera a stilului arhitectural moldovenesc, care a fost ridicat intre 26 mai 1488 si 14 septembrie a aceluiasi an, o promisiune a lui Stefan cel Mare dupa castigarea bataliei de la Valea Alba Razboieni. Voronetul a devenit renumit in intreaga lume in primul rand prin picturile sale exterioare: Judecata de Apoi, Cinul, Arborele lui Ieseu, Acatistul Sf. Ioan cel Nou. O alta particularitate importanta a Voronetului este folosirea unui albastru de o tonalitate deosebita, asa-numitul “albastru de Voronet”, realizat de maiestrii locali prin includerea în compozitia vopselei a lazuritului mineral.

Manastirea Voronet
MANASTIREA PUTNAPensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Putna
Cea mai de seama ctitorie a lui Stefan cel Mare, se afla la 80,5 km, de Pojorâta. Constructia ei a început în 1466 si a fost mistuita de incendiu în 1484, fiind refacuta de Stefan cel Mare în 1498. Biserica manastirii adaposteste mormintele marelui domnitor, ale celor doua sotii ale sale si ale fiilor sai. Muzeul manastirii pastreaza broderii, tesaturi, argintarie, manuscrise valoroase, documente medievale autentice.

Manastirea Putna

MANASTIREA HUMORPensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Humor
La 5 km departare de Gura Humorului, în partea de nord-vest, este asezata pe valea râului Humor si îsi are începuturile în vremea lui Alexandru cel Bun, când a fost ridicata de catre un vornic o biserica de piatra, în preajma unui schit de piatra mai vechi. În 1530, în apropiere, pe o colina, a fost ridicata biserica ce se pastreaza pâna astazi, ctitorie a logofatului Teodor Bubuiog. Stilul manastirii este cel moldovenesc din vremea lui Stefan cel Mare, dar constructorul a introdus elemente noi: pridvorul deschis, tainita, încapere noua destinata adapostirii tezaurului, podoabelor manastirii în caz de incendiu. Pe peretele dinspre miaza-zi impresioneaza în deosebi “Asediul Constantinopolului”, tema cu vadit mesaj politic. În realizarea ei pictorul s-a inspirat dintr-un eveniment istoric bine cunoscut: asedierea capitalei Imperiului Bizantin de catre persi.

Manastirea Humor
MANASTIREA MOLDOVITAPensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Moldovita
A fost zidita în 1532 si pictata în 1537. Este unul din cele mai valoroase monumente de arta medievala româneasca din vremea lui Petru Rares. Manastirea se înfatiseaza ca o fortareata, compusa din biserica propriu–zisa, zidul care o înconjoara, cu trei turnuri masive pe latura estica, si resedinta domneasca. Pictura este de mare valoare artistica, apropiata celei de la Voronet, individualizându-se prin tendinta de umanizare a figurilor si prezentarea acestora în miscare, dar si prin îmbinarea într-o maniera originala a culorilor verde si albastru, desprinse parca din verdele crud al ierbii si albastrul înalt al cerului.

Manastirea Moldovita
MANASTIREA SUCEVITAPensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Sucevita
Construita la sfârsitul secolului al XVI-lea, fiind cel mai fortificat complex manastiresc din Moldova, a carei incinta avea menirea de a adaposti familia Movilestilor si fabuloasele sale averi. În pictura exterioara, în privinta coloritului, domina verdele si rosul. Muzeul manastirii adaposteste broderii, argintarie, picturi populare, manuscrise, carti vechi, care confirma rolul cultural pe care l-a avut Sucevita.

Manastirea Sucevita

BISERICA ARBOREPensiunea Daiana – Frasin Bucovina – Arbore
Este o constructie nobiliara de proportii mai reduse, fiind ridicata în anul 1503 de Luca Arbore, portarul Sucevei. Un element care se gaseste numai la aceasta biserica este marea firida de pe latura de vest, care, se pare, ca a îndeplinit functia de clopotnita. Lungimea bisericii este de 24 m, iar latimea ei este de 9,85 m. Ceea ce a contribuit la renumele acestui monument este pictura, atât cea interioara cât si cea exterioara. Pe peretele vestic al pronaosului este pictata “Cavalcada împaratului Constantin cel Mare”, scena care mai apare pe iconografia Moldovei numai la Patrauti si are un puternic mesaj antiotoman.

Biserica Arbore
MANASTIREA PROBOTA
Adevarat testament al epocii culturale reprezentate de domnia lui Petru Rares. A fost de la început conceputa de catre ctitor ca necropola a familiei sale. Biserica, zidita în 1530, adaposteste mormântul sau, al sotiei Elena, al fiului lor Stefan si al altor personaje importante, între care Maria-Oltea, Mama lui Stefan cel Mare

Manastirea Probota
MANASTIREA DRAGOMIRNA
Care a fost ridicata de catre mitropolitul Anastasie Crimca în 1609 si este un unicat national prin unele caracteristici planimetrice si înaltimea deosebita (42m), cât si prin decorarea inedita a fatadelor, cu influente muntenesti, cu stil gotic si oriental. În 1627, domnul Miron Barnovschi, protejeaza lacasul cu ziduri înalte de aparare. În dreapta turnului-clopotnita se plaseaza trapeza, o sala de mari dimensiuni, cu bolti gotice ogivale, care adaposteste o expozitie de arta bisericeasca, unde este ilustrata si activitatea cunoscutei scoli de copisti si miniaturisti care a activat aici.

Manastirea Dragomirna
BISERICA SANCTUARUL MAICII DOMNULUI
Din localitatea Cacica este romano-catolica, construita în stil neogotic, sfintita la 16 octombrie 1904, eveniment la care au participat arhiepiscopi din Italia, Polonia si Cernauti. Monumentul se remarca prin frumusetea vitraliilor sale, dar si prin „Grota Sfintei Maria”, amenajata în exterior. Anual, la 15 august, aici are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Moldova.

Lânga toate acestea, enumeram câteva importante obiective turistice din aria limitrofa:

Cetatea de Scaun a domnitorului Stefan cel Mare, monument emblematic al sucevenilor.Partea centrala, „Fortul Musatin”, 40X36m, apartine domniei lui Petru Musat I, care renuntase la folosirea cetatii Scheia. Alexandru cel Bun o fortifica suplimentar, cel care însa îi va da o invincibilitate legendara fiind Stefan cel Mare. Acesta va ridica în doua etape zidurile exterioare, va reamenaja santul defensiv si intrarea în cetate. Bine aparata, ea a fost capabila sa reziste cu succes marelui asediu otoman din 1476, când însusi Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, a trebuit sa se recunoasca învins.

Cetatea de Scaun a Sucevei
Muzeul National al Bucovinei
Din strada Stefan cel Mare nr.33 municipiul Suceava, ofera vizitarea expozitiilor din sectiile de istorie si arheologie, remarcându-se ca o realizare de exceptie la nivel national, atât prin bogatia si valoarea patrimoniului expus cât si prin modalitatile de expunere. O realizare unica în cadrul muzeului este vestita „Sala a Tronului”, care cu ajutorul reprezentarii unor personaje istorice în marime naturala ( Stefan cel Mare si Sfânt, familia sa, boierii din sfatul domnesc, razesi), a benzii magnetice si a jocului de lumini, reconstituie o scena solemna de la curtea domnitorului de la Suceava.

Muzeul de Istorie din Suceava
Muzeul Etnografic al Bucovinei
Din strada Ciprian Porumbescu nr.5, este adapostit în Hanul Domnesc, monument de arhitectura laica din sec. al XVII-lea. Aici sunt prezentate peste 6 microzone etnografice ale judetului (Suceava, Humor, C-lung Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti si Falticeni), piese de exceptie, de mare rafinament artistic popular. Se evidentiaza o serie de costume populare de mare vechime, colectii de masti, oua încondeiate sau piese sculptate în lemn, unele expuse chiar în cadrul unor reconstituiri de interioare taranesti.

Hanul Domnesc Suceava
Muzeul de Stiinte Naturale
Din strada Stefan cel Mare nr.23, beneficiarul unui patrimoniu deosebit de valoros pentru întreaga zona a Bucovinei.

Muzeul de Stiintele Naturii Suceava
Muzeul si Casa Memoriala „Ciprian Porumbescu”
Aflate în comuna cu acelasi nume, la 72km de localitatea Fundu Moldovei, la 5km de intersectia cu drumul E576 si la 21km fata de municipiul Suceava. Muzeul este adapostit de o casa veche boiereasca din sec. XVIII, Monument de arhitectura, ilustrând cele mai importante momente din viata si activitatea marelui nostru compozitor (1853-1883), autorul nemuritoarei „Balade”, al primei operete românesti „Crai Nou” si a „Tricolorului”, fostul imn national al României. Casa memoriala este amenajata în una dintre constructiile gospodariei parohului Ieraclie Porumbescu, tatal lui Ciprian Porumbescu, expozitia memoriala adapostind numeroase obiecte de epoca, inclusiv mobilier original.

Casa memoriala Cipriant Porumbescu
Muzeul Ciprian Porumbescu
Casa Memoriala „Mihail Sadoveanu”
Aflata pe strada Ion Creanga nr.65 din municipiul Falticeni, cuprinzând numeroase documente, fotografii, carti si obiecte ale marelui nostru scriitor, mai ales din perioada în care el a trait la Falticeni.

Casa memoriala Mihail Sadoveanu
Codrul Secular Slatioara
Care cuprinde cea mai veche padure de rasinoase, în amestec cu fag, din tara. Suprafata este de circa 854,3ha (inclusiv rezervatia Todirescu). Accesul pe masivul Rarau se face dinspre orasul Câmpulung Moldovenesc, pe drum forestier pietruit, aproximativ 4km, care apoi devine greu practicabil, apoi pe poteca marcata cu triunghi rosu. Accesul dinspre satul Chiril se face pe sosea asfaltata, greu accesibila iarna. Pentru iubitorii de alpinism, pe lânga traseele si Pestera Liliecilor din masivul Rarau, ei pot vizita avenul de la Frasin , localizat în apropierea satului Frasin, cu o diferenta de nivel de cca.73,2m si o lungime totala a galeriilor de aproximativ 144m. În apropiere s-au descoperit înca 2 mici pesteri. Tot pentru iubitorii drumetiilor mentionam în aria limitrofa a celor 100km, muntii Rodnei, cu vârfurile Ineu (2279m), Pietrosul Rodnei (2303m), cu lacul glaciar Ineu, alte lacuri glaciare si pesteri.

Pensiunea Daiana a întâmpinat clienții Booking.com începând cu 2 mai 2014
Pensiune: 12 camere
SuperPensiuni

Ai vizitat acest loc ?

Localizarea pe harta a pensiunii

Agent Mariana

 • Birou : (+4) 0230.340.531
 • Mobil : (+4) 0755.106.686
 • Fax : (+4) 0230.340.311

www.pensiuneadaiana.ro Ai vizitat acest loc ?
Mai multe detalii

Contact

Loading...
 

Similar Properties